Skidorientering

  • 2 jan 2024

Med kort varsel nappade ett 15-tal HOK:are på Lasse Sjölanders fina inbjudan att träna skidorientering på banor i Nyland på nyårsdagen. Bättre start på 2024 går det knappast att få!

För den som är sugen på mer SkidO ser det ut att kunna bli många tillfällen till det den här vintern, både lokalt och nationellt. Här följer några tips på tävlingar och lite annan SkidO-information. 

torsdag 4/1 startar Medelpads Orienteringsförbunds SkidO-Cup. Det är en serie på 6 deltävlingar, där den första arrangeras vid Tynderö Skidstadion i Söråker. Anmäl via Eventor senast 3/1 kl. 20. 

Helgen 6-7/1 drar Svenska cupen i SkidO igång med tävlingar i Östersund. Några HOK:are har anmält sig till publiktävlingarna. Mer information finns här

Lördag 3/2 arrangeras DM lång i Sidensjö. 

För den som vill hålla sig uppdaterad kring vad som händer på skidorienteringsfronten är Svenska orienteringsförbundets nyhetsbrev SkidO-nytt ett bra sätt. I det senaste numret skriver de bl.a. om det nya regelverket för skidorientering som började gälla 1 januari 2024 och där finns även en länk för att teckna en egen prenumeration av SkidO-nytt. 

Väl mött i SkidO-spåren!