Klädbytessystem

Härnösands orienteringsklubb har beslutat att införa ett klädbytessystem för aktiva barn och ungdomar upp till 16 år för två av plaggen ur vår klubbkollektion; OL-tröjan och överdragsjackan. Anledningen är att vi ska kunna ha enhetliga klubbkläder till de aktiva barn och ungdomar som representerar klubben ute på läger och tävlingar.

Medlemmar upp till 16 år betalar således enbart för det första plagget man köper när man går in i bytessystemet, OL-tröja 165:-, överdragsjacka 505:-. När man väl köpt sin OL-tröja och/eller jacka kan man sen byta in plagget till en ny storlek inför varje ny säsong under tiden man är medlem i klubben.

Beställning av kläder

Beställning av kläder sker via detta beställningsformulär där du fyller i vilka kläder som du vill beställa/hämta ut. Beställning av kläder görs i början av säsongen, i april/maj.

Detta på grund av långa leveranstider hos vår leverantör. Önskar du beställa kläder under pågående säsong kontakta klädansvarig per e-post med en förfrågan om det finns kläder kvar i lager att beställa. Kontaktuppgift till klädansvarig är: kicki_lindstrom@hotmail.com

Hos vår leverantör Noname finns det även en möjlighet att själv beställa byxor, knickers, strumpor och periodvis även andra profilkläder som hoodie och träningströjor. Då dessa inte ingår i klubbkläderna gör du din beställning och betalning själv hos www.nonamesport.com

Byte av storlek

I april/maj varje år skickar klädansvarig ut ett mail med datum för när det är dags att lämna in, prova storlekar och registrera byten av kläder. När du ska byta ett plagg gör du det i beställningsformuläret och fyller i vilket plagg du lämnar in och vilket plagg du vill byta till.

Obs: glöm inte att tvätta kläderna när du lämnar in dem och använd inte sköljmedel då det är funktionskläder.

Lämna kläder åter

Om ditt barn/ungdom har bestämt sig för att sluta i klubben och ni vill lämna kläder åter eller om ditt barn/ungdom inte använder ett plagg och ni därför vill återlämna det gör du så här: 

  • under pågående säsong, kontakta klädansvarig med uppgifter om att du vill återlämna kläder och fyll i beställningsdokumentet vilka plagg som lämnas åter
  • vid återlämning i samband med bytestillfället under våren fyll i beställningsdokumentet enligt ovan
  • när överdragsjacka återlämnas erhålls 200:- i pant. För att få panten utbetald skickar du ett mail till kassören: info@harnosandsok.se med uppgifterna:  att du vill återfå panten, vilken storlek på jacka som lämnas in samt namn, bank, kontonummer

Om plagget är slitet/trasigt

Klädansvarig är den som bestämmer om ett plagg är så pass slitet så det ska kasseras. Du lämnar därför in dessa plagg som vanligt när det är dags att göra byten - gärna med en notis om att kläderna är slitna som upplysning.

 
Har du frågor är du välkommen att höra av dig till klädansvarig Kristin Lindström: kicki_lindstrom@hotmail.com