Nybörjarkurs vuxna


Välkommen till Härnösands Orienteringsklubb och till nybörjarkurs för vuxna! Kursen vänder sig till Dig som vill få en introduktion till hur man hittar rätt i skog och mark med hjälp av karta och kompass. Alla kurstillfällena är huvudsakligen utomhus med en del teorigenomgångar men framförallt många praktiska övningar. Du behöver vara klädd för att kunna gå i varierad skogsterräng, men vi kommer inte att löpträna, utan koncentrera oss på orienteringsteknik. Har du en kompass är det bra att ta med den, annars behövs ingen särskild utrustning. Kartor får du under kursen. Kompass går att låna.

Kurstillfällen är tisdagar kl. 18:00 – c:a 19:30 med start tisdag 14 maj och genomförs parallellt med klubbens ungdomsträning. Platsen är HOK:s klubbstuga på Vårdkasen om inte annat meddelas.

1. 14/5 Kursintroduktion. Om orientering, kurshäftet, kartan och karttecken.

2. 21/5 Orientering längs ledstänger.

3. 28/5 Kompassen. (Fälleberget)

4. 4/6 Att läsa och förstå höjdkurvor.

5. 11/6 Att välja väg. Ledstänger, hållpunkter, uppfång. Våravslutning. (Murberget) För deltagande i kursen krävs medlemskap i HOK. Se länk här: https://www.harnosandsok.se/om-hok/bli-medlem/

Kursen bygger på material från Svenska orienteringsförbundet: Hitta Rätt – en introduktion till karta och kompass. Kursen genomförs i samarbete med SISU, idrottsrörelsens studieförbund. Kursavgift 150 kr. inklusive studiehäfte och kartmaterial.

Kursledare: Göran Abel, goran@abel.nu, 070-593 54 82

Dela

Detaljer

När
  • Vuxenkurs, tisdag 18:00 - 19:30 HOK-stuganHOK-stugan
Var  HOK-stugan
Aktivitet startar  tis 14 maj 2024 (v. 20)
Aktivitet slutar  tis 11 jun 2024 (v. 24)
Kostnad
  • 150,00 kr
Status  Öppen
Bokning
  • Öppen för bokning
Platser 20st
Platser kvar  15 st

Logga in på ditt konto för att anmäla dig till den här aktiviteten

Logga in på ditt medlemskonto
Glömt lösenordet? Skapa konto